Volledig verzorgd thuis blijven wonen

Meer informatie over volledig verzorgd thuis blijven wonen?

bel onze zorglijn 085-7602509

of mail naar wijkverpleging@alfazorg.nl

WVP3

Met ons Volledig Pakket Thuis kunnen mensen in hun eigen huis blijven wonen

Omdat zorgcentra zoals we die jaren geleden kenden er niet meer zijn, is het zaak om ouderen zo veel mogelijk zorg aan huis te bieden. Op die manier kunnen zij in hun vertrouwde omgeving blijven en houden hun eigen regie.

Alfa & Zorg organiseert de zorg om de wensen van de bewoner heen en heeft hiervoor het Volledig Verzorgd Thuis (VVT) ontwikkeld. Dit is een vorm van Zorg gefinancierd uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) Onze wijkverpleegkundige Mirella Maaskant licht het toe;

“Met Volledig Verzorgd Thuis helpen wij mensen uit Almere met een zorgvraag om thuis te wonen. Als team regelen we alle zorg, ondersteuning en begeleiding die de cliënt wenst of nodig heeft. Mijn collega’s en ik hebben echt de meest diverse en leuke baan binnen de zorg. Als je mij niet gelooft, ben je meer dan welkom om het zelf te ontdekken.” Mirella legt uit dat de teamleden van VVT mensen begeleiden bij activiteiten zoals doktersbezoek of bij boodschappen doen. “Maar ook helpen we met het wassen en aankleden als dat nodig is. Gezonde voeding, een schoon huis, inname van medicijnen en persoonsalarmering horen ook tot onze taken. Het is maatwerk. Als team kunnen we de wensen van de cliënt onderling heel mooi verdelen. Kunnen we het als team niet oplossen dan hebben we een netwerk aan partijen die we inschakelen.”

De medewerkers van Alfa & Zorg zorgen ook vaak voor een sociaal en fijn moment op de dag. “De cliënt bepaalt en kan met onze hulp de leuke dingen in het leven voortzetten, zoals bijvoorbeeld het wekelijkse bezoekje aan de markt. Wanneer het minder goed gaat zijn we er ook.

Het team van Alfa & Zorg houdt de cliënt goed in de gaten en schakelt hulp in wanneer nodig.” Door Volledig Verzorgd Thuis kunnen cliënten in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en worden eventuele mantelzorgers ontlast. Mirella: “Mensen zijn blij en dankbaar dat je er bent. Dat maakt voor ons het werk ook zo fijn. Leden van VVT teams ervaren veel werkgeluk, voelen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de cliënt en zijn hecht met elkaar. We horen vaak van onze collega’s: dit is waarom ik voor de zorg heb gekozen.”

Voordeel is ook dat de medewerkers de cliënten goed kennen. “We zetten de cliënt centraal en zijn/haar welzijn voorop. Wat maakt voor hen de dag prettig en zinvol? En wie spelen een belangrijke rol in het leven van de cliënt? Bij Alfa & Zorg zeggen we niet voor niets: samen zorgen voor een fijne dag. En die fijne dag willen we ook voor elkaar, als collega’ met de mantelzorgers.

Op deze wijze zorgen wij niet alleen dat cliënten volledig verzorgd in hun eigen woning kunnen blijven wonen, maar ook dat mantelzorgers kunnen vertrouwen op dagelijkse zorg en aandacht voor hun naasten.

Het pakket Volledig Verzorgd Thuis kan bestaan uit de volgende onderdelen:

• Dagbesteding
• Persoonlijke verzorging
• Verpleging
• Begeleiding
• Huishoudelijke hulp
• Maaltijden, samen koken
• Alarmering
• Begeleiding bij sociale activiteiten
• Zorg op afstand, beeldschermzorg op afroep
• Medicatie verstrekking

Op dit moment bieden we het Volledig Verzorgd Thuis pakket uitsluitend in de gemeente Almere.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheid om via Alfa & Zorg uw thuiszorg te regelen? Of heeft u vragen? Bij ons team op de afdeling planning kunt u terecht voor al uw vragen.